De Padoem-patsss-box

Elke keer als bij ons in huis iemand een gevatte opmerking maakt klinkt er nu “Padoem Patsss” door het huis. Dat doet de Padoem-patss-box.

Elke keer als iemand een flauwe grap of bijdehante opmerking plaatst drukt er snel iemand op de big button van de Padoem-Patss-box en klinkt het padoem-patss-geluid. In de doos zit een ISD1820 spraak module die behalve spraak dit keer het padoem-geluid afspeelt.

Benodigdheden
1x Spraak module
1x Luidspreker
1x 5V Booster
1x AA 1,5V batterij
1x Big button

Schema

Schema Padoem Patss
Schema

Ik gebruik een booster zodat ik slechts een 1,5V batterij nodig heb als voeding (de batterij gaat lang mee). Voordat ik alles opbouw neem ik eerst met de rode knop op het spraakmoduleboardje het geluid op. Vervolgens verwijder ik alle jumpers en plaats ik de jumper op P-E. Hierdoor zal het geluid meteen gaan afspelen zodra de spraakmodule onder spanning wordt gezet. Met de Big Button krijgt hij zijn voeding. De Big Button moet je ingedrukt blijven houden tijdens het afspelen.

Bouw alles netjes in een vierkant kastje (zelf printen, met dit bestand bijvoorbeeld), monteer de knop op het deksel en sluit hem af.
De luidspreker heb ik vastgelijmd met wat hot glue. De batterij zit in een zelf geprinte houder.

Inbouw
Inbouw